ERZURUM / TORTUM - Bağbaşı Anadolu Lisesi

Bağbaşı Anadolu Lisesi

BAĞBAŞI MAH. YARARDI SK. BAĞBAŞI ANADOLU LİSESİ NO 1A TORTUM / ERZURUM
Vizyon
Genelde iyi bir insan, özelde iyi bir vatandaş yetiştirme idealini ön planda tutan, her alanda okul ve aile iş birliğini esas alan, öğrencileri zeka seviyelerine göre değil, zeka alanlarına göre yönlendiren, ezberciliği değil; anlamayı, elemeyi değil; kişilik geliştirmeyi, korku ve baskıyı değil; sevgi ve hoşgörüyü hedeflemiş, toplam kalite, aktif eğitim ve çoklu zeka kavramlarını eğitim ve öğretimin vazgeçilmez unsuru olarak ele alan, kalite ve başarıya giden yolda rekabeti teşvik eden, sosyal başarı ile birlikte akademik başarıyı öncelik veren, ekip çalışmasını teşvik ve tercih eden, yabancı dil öğretimini anadili öğrenme mantığı ile ele alan, teknolojiyi, eğitimin her alanında kullanabilen bir okul kimliği ile varlığımızı sürdürmekteyiz.
Misyon
Öğrencilerimizi yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda, özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; okul çevresine Eğitim, Öğretim, Bilim ve Kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmaktır.
Başarılar
Badminton 2012-2013 Erzurum İl Birinciliği Badminton 2013-2014 Erzurum İl Birinciliği
Kütüphane Kitap Sayısı :2065
Minibüs, taksi ve kendilerine ait otomobilleriyle(birlikte).
Erzurum- Artvin karayolu üzerinde olan Bağbaşı, Erzurum´a 85 km uzaklıktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 85 km, Tortum ilçe merkezine 35 km ve Uzundere ilçe merkezine 12,5 km uzaklıkta olup öğretmenlerimiz genelde Uzundere de ikamet edip gidiş-geliş yapmaktadırlar.